Tempo950x100

Tempo300x100

Найбільший виробник курятини в Україні скорочує продажі

Найбільший виробник курятини в Україні скорочує продажі

Найбільший український виробник курятини – агрохолдинг Миронівський хлібопродукт (МХП) в квітні-червні 2018 року продав зовнішнім споживачам 153,1 тис. тонн курячого м’яса, що на 3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це компанія повідомила на Лондонській фондовій біржі в середу, пише НВ.

Так, продажі курятини за підсумками першого півріччя збільшилися на 2% – до 288,4 тис. тонн.

Обсяги виробництва м’яса птиці в другому кварталі 2018 року зросли на 7% – до 155,7 тис. тонн, а за підсумками першого півріччя – на 7%, до 307,9 тис. тонн.

Зазначимо, що за підсумками першого кварталу 2018 року МХП отримав $90 млн чистого прибутку, що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинський тощо.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, у тому числі, на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/najbilshyj-vyrobnyk-kuryatyny-v-ukrayini-skorochuye-prodazhi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати