Tempo950x100

Tempo300x100

Наприкінці осені Україна «недорахувалася» більше 0,5 млн свиней

Наприкінці осені Україна «недорахувалася» більше 0,5 млн свиней

Це на 0,65 млн голів чи 8,9% менше, порівняно з роком раніше, повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

«Хоча скорочення поголів’я переважно торкнулося промислового сектору, більшість свиней сконцентровано у сільськогосподарських підприємствах», — коментують в АСУ.

Так, порівняно з листопадом 2016-го, кількість промислових свиней скоротилася на 10% чи 370 тис. голів. Тим не менш, поголів’я тварин у сільськогосподарських підприємствах дещо переважає їх кількість у присадибному секторі: 3,4 млн голів проти 3,29 млн голів, відповідно.

Варто зауважити, що одним із найвагоміших чинників, який сприяє скороченню кількості свиней у господарствах населення, є поширення АЧС. За десять місяців 2017-го в Україні зафіксували 131 спалах АЧС, що на 44% більше випадків ніж попереднього року. При цьому, переважна більшість з них мали місце у присадибному секторі. Хоча число випадків на сількогосподарських підприємствах трохи вище ніж торік (21 проти 17, відповідно), але цього року вірус вражав переважно дрібних операторів, оминувши середніх.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/naprykinci-oseni-ukrayina-nedorahuvalasya-bilshe-05-mln-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати