Tempo950x100

Tempo300x100

Населення стало утримувати менше корів та скоротило виробництво молока

Населення стало утримувати менше корів та скоротило виробництво молока

За підсумками січня-квітня 2018 року, в Україні стали виробляти менше молока. Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб в уточнених балансах попиту та пропозиції на основні види продовольчих ресурсів, пише agro-business.com.ua.

Так, за 4 місяці року всі господарства разом виробили 2837 тисяч тонн молока. Це на 1,1% менше, ніж за відповідний період 2017 року. Водночас на підприємствах виробництво продукції зросло на 3,2%, а у господарствах населення – молока стали виробляти на 3,2% менше. Експерти підкреслюють, що саме населення забезпечує 65% надоїв молока.

Також за даними Держстатистики, станом на 1 травня поголів»я корів поменшало на 3,8% супроти відповідної дати 2017 року.

Незважаючи на падіння виробництва молокосировини, експортувати молочних товарі стали більше. З січня по квітень поставки за кордон зросли в 1,7 рази  – до 302 тисяч тонн.

Головно на зовнішні ринки постачали вершкове масло (81%). Ця продукція прямувала до Марокко, Туреччини та Саудівської Аравії.

У вказаний період Україна збільшила й імпорт молочки. Загалом закордонних молочних продуктів закупили 51 тисячу тонн. Це в 1,4 рази більше супроти аналогічного періоду 2017 року. Переважно на український ринок надходили польські, німецькі та французькі сири (75%).

Наповнюваність внутрішнього ринку молокосировиною скоротилася на 5%, а один українець в середньому у січні-квітні 2018 року спожив 50,3 кілограмів молочної продукції. Це на 2,5 кілограми менше супроти аналогічного періоду минулого року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/naselennya-stalo-utrymuvaty-menshe-koriv-ta-skorotylo-vyrobnyctvo-moloka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати