Tempo950x100

Tempo300x100

“Наша Ряба” будує найбільший у світі біогазовий комплекс

“Наша Ряба” будує найбільший у світі біогазовий комплекс

Про це повідомив голова правління МХП Юрій Косюк, пише AgroPortal.

За його словами, будівництво другої черги Вінницької птахофабрики ставить за мету до 2020 року збільшити виробництво курятини до 730 тис. т на рік.

Також Косюк поділився деталями будівництва біогазового комплексу.

«Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, а й у світі. І його головна складова — це екологічність. По-перше, ми вирішуємо завдання утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб», — сказав Косюк.

Він зазначив, що новий біогазовий комплекс — це не лише перехід на «зелену енергію», а й значні капітальні інвестиції та робочі місця у Вінницькій області.

Нагадаємо, раніше глава правління «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк анонсував проект з будівництва нового біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці. Проект передбачає 2 етапи. У першому — заплановано переробку 460 т курячого посліду на добу, у другому планується подвоєння цього обсягу. В кінці будівництва в 2020 р проектна потужність складе 20 МВт. Орієнтовна вартість біокомплексу — $ 27 млн.

Довідка:

МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м’ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC. Компанія за підсумками 2016 р виробила 601,2 тис. т курятини.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nasha-ryaba-buduye-najbilshyj-u-sviti-biohazovyj-kompleks
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати