Tempo950x100

Tempo300x100

Нашестя сарани загрожує посівам на Херсонщині

Нашестя сарани загрожує посівам на Херсонщині

У Херсонській області вже бували випадки навали сарани, тепер існує нова загроза нашестя шкідників. Про це пише superagronom.com.

За словами Наталії Рожелюк, головного спеціаліста управління фітосанітарної безпеки області, останнє нашестя зафіксували два роки тому. На щастя, сільськогосподарські посіви тоді не постраждали.

«Комахи вражали в основному угіддя, які довгий час не оброблялися — територію заповідника «Асканія-Нова» та його околиці, так звану, буферну зону», — розповіла вона.

Однак зараз уже почався процес окрилення личинок, хоча в області помічені поки тільки поодинокі особини, але загрозу представляє азіатська перелітний сарана з сусідніх районів Криму.

Нагадаємо, наразі Крим потерпає від нашестя сарани, шкідником пошкоджено 1,2 тис. га полів, подекуди чисельність шкідників становить 310 личинок на квадратний метр.

У комах азіатської сарани жахливий апетит, вона пожирає всю рослинність, що потрапляє їй на шляху: пшеницю, жито, цукрові буряки, тютюн, ячмінь, конюшину, бобові, сорго, горох, рис, просо, сою, квасолю, овес, огірки, кукурудзу, люцерну, мак, коноплі, картоплю, капусту, дині, хміль і плоди чагарників.

Ті райони Криму, які зазнали впливу сарани можуть взагалі залишитись без продовольства.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nashestya-sarany-zahrozhuye-posivam-na-hersonshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати