Наступного року очікується “бум” будівництва елеваторів

Наступного року очікується “бум” будівництва елеваторів

Про це повідомляє УНН.

Компанія АПК-Інвест (Донецька область) – один з найбільших виробників свинини в Україні – збирається збільшити елеваторні потужності свого комбікормового заводу.

“”АПК-Інвест” планує розширити потужності з 90 тис. тонн до 116 тис. тонн одноразового зберігання продукції”, – відзначили в компанії.

Компанія “НВК Амарант” збирається під Миколаєвом побудувати спеціалізований елеватор для амаранту. Повідомляється, що під проект вже знайдений інвестор, і йому формують комерційну пропозицію.

Ще один елеватор в Миколаївській області з’явиться завдяки компанії “Укрземком”. За словами головного агронома компанії Валерія Слободянюка, елеватор потрібен, щоб бути максимально наближеними до порту і зберігати врожай, а не продавати його відразу після збирання.

Відразу два нових елеватори наступного року запустить агрохолдинг “Кернел”. В експлуатацію будуть введені потужності в Біловодах (Сумська обл.) та Ніжині (Чернігівська обл.).

“Бум” будівництва елеваторів пов’язують з держпрограмою компенсації будівництва переробних підприємств, анонсованою депутатами Ради на 2019 рік, куди можуть увійти і елеватори.

“Активна підтримка переробної промисловості та тваринництва, які в свою чергу просувають товар на зовнішні ринки, забезпечує створення товаровиробниками нових робочих місць, пожвавлення сільських територій, поліпшення соціальних стандартів життя, а також забезпечує надходження податків та інших доходів до місцевих бюджетів”, – аргументував ініціативу в.о. голови Комітету ВР з аграрних питань Олександр Бакуменко.

Очікується, що компенсація держави на розвиток переробних підприємств становитиме 30%, проте точно про це стане відомо після затвердження відповідної постанови Кабміну.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nastupnoho-roku-ochikuyetsya-bum-budivnyctva-elevatoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати