Tempo950x100

Tempo300x100

Наука на захисті високих врожаїв

Наука на захисті високих врожаїв

Сьогодні український ринок перенасичений фальсифікатом сумнівної якості, тому вітчизняні аграрії хочуть бути впевненими у тому, що добрива та агрохімікати дадуть бажаний ефект, а куплене заздалегідь насіння забезпечить високу врожайність. Але, як зазначив керівник сервісно-технологічного напрямку компанії «UKRAVIT» Сергій Сальніков, важливу роль у цьому питанні відіграє також хімічний склад ґрунту та води.

«У власному науковому центрі  «Інституті здоров’я рослин» ми проводимо дослідження ґрунту, насіння, води, агрохімікатів та виявляємо проблеми. У Херсонській області ми провели 70 досліджень і можемо впевнено констатувати, що у 98% аналізована вода була незадовільної якості, мала підвищену жорсткість та РН, що негативно впливає на дію пестицидів», – зазначає Сергій Сальніков.

Він також зауважив, що аналіз показників родючості українських чорноземів засвідчує, що ґрунти втрачають корисні мікроелементи.

«Через те, що вітчизняні аграрії економлять на добривах, на мікродобривах, рослина поглинає їх з ґрунту. Тому українські чорноземи втрачають свою природну родючість. Також велика кількість ґрунтів мають високі залишки пестицидів. У 90-роки було безконтрольне використання агрохімікатів, а більшість з них мають довгий термін розпаду. Тому в «Інституті здоров’я рослин» при аналізі ґрунту часто знаходимо залишки пестицидів», – підкреслює Сергій Сальніков.

За його словами, фермери дослідивши ґрунт, воду, насіння в «Інституті здоров’я рослин», зможуть підібрати оптимальну систему живлення або протруйник, а аналіз складових речовин допоможе переконатися у дієвості добрив.

«Отримати високі врожаї неможливо без правильної системи живлення, яка враховує наявні у ґрунті мікроелементи. Також, якщо у засобах захисту рослин діючих речовин менше, ніж заявлено у складі, то препарат не спрацює та не впорається зі шкідниками та хворобами рослин. А правильно підібраний протруйник допоможе проявити найкращі властивості насіння. Все це має працювати в системі. Якщо вода неналежної якості, пестициди не спрацюють. Всі ці фактори взаємопов’язані та направлені на забезпечення високих врожаїв. Саме тому до Інституту звертаються як і великі агрокомпанії, так і малі та середні господарства, усвідомлюючи, що без наукових досліджень неможливо виростити гарний врожай », – відзначає Сергій Сальніков. 

За його словами, зараз проходить міжнародна акредитація «Інституту здоров’я рослин», що дозволить отримати міжнародне визнання результатів дослідження центру. 

«Українські компанії, які працюють на експорт, відтепер зможуть не робити дослідження за кордоном. Наш сертифікат буде дійсний як в Україні, так і за її межами. Крім того, в «Інституті здоров’я рослин» зосереджене передове обладнання та технології, а спеціалісти постійно проходять навчання у міжнародних установах», – зазначає Сергій Сальніков.  

Він повідомив, що в Інституті займаються також дослідженням аеропоніки, розробляючи систему живлення для такої інноваційної системи вирощування культур.

«Зараз аеропоніка набуває все більшого застосування у всьому світі, даючи змогу отримувати врожаї навіть на невеличких ділянках. Саме тому, дивлячись у майбутнє та розуміючи, що за такими інноваційними системами майбутнє, у наших лабораторіях ми досліджуємо та розробляємо препарати, що допоможуть розвивати даний напрямок в Україні. Наукові дослідження та накопичений досвід, власне повноцінне виробництво дозволяють компанії «UKRAVIT» кожного року створювати нові продукти, оперативно реагуючи на потреби ринку та на ті виклики, які стоять перед вітчизняними аграріями», – зауважує Сергій Сальніков.

Нагадаємо, компанія «UKRAVIT» вводить нову послугу – трейдинг. Відтепер аграрій отримує додаткові можливості розрахунку за ЗЗР/МКД «UKRAVIT» і послуги «Інституту здоров’я рослин» за допомогою вирощеної ним агропродукції.

Перегляди: 17
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nauka-na-zahysti-vysokyh-vrozhayiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати