Tempo950x100

Tempo300x100

Названо найбільш перспективний напрямок агроекспорту в ЄС

Названо найбільш перспективний напрямок агроекспорту в ЄС

Одним з найбільш перспективних напрямків розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Євросоюзом у галузі сільського господарства є поставка еко-продуктів.

Таку думку в коментарі кореспонденту у ФРН висловив перший заступник міністра, в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк, який відвідав 83-ю аграрну виставку в Берліні “Зелений тиждень”, пише Телеграф.

“Якщо говорити в цілому про потенціал у двосторонній торгівлі, то я бачу великі можливості в області органічної продукції. З одного боку, попит на цю категорію стабільно зростає як відповідь на актуальні тренди на споживчому ринку, з іншого – Україна має можливість для збільшення обсягів виробництва органічної продукції і, відповідно, для нарощування експорту”, – підкреслив він.

Він також зазначив, що для стабільного розвитку цієї галузі необхідно прийняття відповідного закону, який встановив би чіткі вимоги до сертифікації органічного виробництва. “Ми очікуємо, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить цей закон, і після прийняття всіх підзаконних актів наше законодавство буде гармонізовано з європейським в частині регулювання виробництва органіки”, – поінформував Мартинюк, нагадавши, що прийняття цього закону є одним із зобов’язань країни, зазначених в Угоді про вільну торгівлю.

Аналізуючи в цілому торговельні відносини між Україною та Євросоюзом у галузі АПК, він зазначив, що Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі, яка вступила в силу в минулому році, безумовно розширила можливості для українських виробників, а також дозволила зміцнити позиції тим, хто вже давно експортує. І якщо по ряду категорій – мед, соки, зернові – квоти обрані протягом перших двох тижнів року, то за деякими товарними позиціями, зокрема, ячменю, залишається великий потенціал для розвитку торгівлі.

В Україні з січня 2006 року реалізується Проект “Німецько-український аграрний діалог (APD)”, він підтримує Україну у справі реформування аграрного законодавства та аграрної політики з урахуванням міжнародного досвіду Німеччини та інших країн, а також міжнародних організацій (ЄС, Всесвітня торгова організація), згідно з принципами ринкової економіки та структурної політики.

Всього за 11 місяців 2017 року Україна експортувала до Німеччини сільськогосподарської продукції на 345 857 тис. доларів, що на 62% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Найбільші обсяги експорту в категоріях м’ясо і субпродукти (20 062 тис. дол), мед натуральний (28 485 тис. дол.), насіння олійних культур (193 500 тис. дол.), вироби з зерна хлібних злаків (10 453 тис. дол.).

Українська делегація бере участь у найбільшій сільськогосподарській виставці в Європі, “Зеленому тижні”, яка проходить у Берліні з 19 по 28 січня.

Перегляди: 20
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nazvano-najbilsh-perspektyvnyj-napryamok-ahroeksportu-v-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати