Tempo950x100

Tempo300x100

Названо єдину умову отримання сільськогосподарської землі банками

Названо єдину умову отримання сільськогосподарської землі банками

Про це заявив голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський під час публічного обговорення земельної реформи, передає УНН.

“В цій редакції законопроекту, яка запропонована парламенту до другого читання, банки можуть кредитувати осіб, які відповідно до закону, можуть мати у власність землю, можуть брати в заставу, це згідно і діючого законодавства. Отримувати у власність банки можуть виключно шляхом звернення стягнення по заставі у випадку порушення кредитних договорів. Будь-яким іншим способом банки придбавати сільськогосподарську землю не можуть”, – сказав Сольський.

За його словами, у банків наразі і немає бажання купувати сільськогосподарську землю.

“У випадку отримання власності на землю сільськогосподарського призначення шляхом звернення стягнення на неї, банки протягом 2 років повинні через земельні торги повернути це в ринок, продати її. Якщо ні, то відбувається процес конфіскації”, – сказав Сольський.

Нагадаємо, в аграрному комітеті презентували остаточну версію законопроекту про ринок землі. Зокрема, в підсумковій версії йдеться про те, що учасниками ринку можуть бути тільки фізичні особи – громадяни України, юридичні особи, які засновані громадянами України, держава і місцева громада.

Раніше Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в цілому законопроєкт №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Нагадаємо, законопроект про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні наразі не стоїть на порядку денному Верховної ради. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nazvano-yedynu-umovu-otrymannya-silskohospodarskoyi-zemli-bankamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати