НБУ передбачив падіння врожаю і уповільнення інфляції

НБУ передбачив падіння врожаю і уповільнення інфляції

Національний банк вирішив не змінювати прогноз інфляції, розраховуючи, що до кінця року зростання цін сповільниться до 6,3%. Таку оцінку відомство оприлюднило 7 лютого, пише ubr.ua.

До речі, в НБУ відзначають, що по більшості продуктів Україна вже наздогнала світових лідерів. Через активний розвиток експорту нашої агропродукції, внутрішні ціни зрівнялися з глобальними. І сильно рости не будуть.

Що до розвитку економіки, то тут прогнози НБУ ще менш райдужні. Темпи зростання ВВП скоротиться з 3,3% в 2018-му до 2,5% в 2019 році. Причин кілька. Перш за все, висока облікова ставка Нацбанку. Значного її зниження в нинішньому році чекати не варто – поки що регулятор не доб’ється від інфляції виходу на цільовий коридор, пом’якшувати монетарну політику не стане. Крім того, чиновники очікують зниження врожайності ключових сільгоспкультур. Ніяких пояснень з цього питання вони не робили. Просто засумнівалися, що аграрії зможуть повторити минулорічний рекорд. Покращення в економіці чиновники чекають тільки через рік. Прогнозують, що в 2020 році ВВП зросте на 2,9%, а в 2021-му – на 3,7%.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nbu-peredbachyv-padinnya-vrozhayu-i-upovilnennya-inflyaciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати