Tempo950x100

Tempo300x100

НБУ продовжив на півроку обов’язковий продаж 50% валютної виручки

НБУ продовжив на півроку обов’язковий продаж 50% валютної виручки

“Правління НБУ вважає за необхідне залишити вимогу без змін, оскільки наразі вона є ефективним інструментом забезпечення ритмічності надходжень іноземної валюти на міжбанківський валютний ринок і, відповідно, важливим для стабільності на валютному ринку”, – йдеться в повідомленні Нацбанку, пише Інтерфакс-Україна.

Водночас НБУ зазначає, що розширив перелік операцій бізнесу, надходження за якими не є обов’язковими до продажу. “Відтепер вимога не поширюватиметься на перекази, здійснені банком за рахунок власних (не куплених) коштів клієнта, які повертаються іноземним банком”, – наголошується в релізі.

Нацбанк нагадує, що, як і раніше, уповноважений банк попередньо зараховує надходження в інвалюті, на які поширюється вимога, на окремий рахунок “Розподільчі рахунки суб’єктів господарювання”. Наступного дня після зарахування цих коштів банк зобов’язаний здійснити їх обов’язковий продаж без доручення клієнта.

Відповідно до закону, Нацбанк може впроваджувати вимогу обов’язкового продажу валютної виручки надходжень на шість місяців. Минулого разу, в середині червня 2017 року, НБУ знизив норму такого обов’язкового продажу з 65% до 50%.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nbu-prodovzhyv-na-pivroku-obovyazkovyj-prodazh-50-valyutnoyi-vyruchky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати