Не до шоколаду: продажі солодощів катастрофічно падають

Не до шоколаду: продажі солодощів катастрофічно падають

Світова індустрія шоколаду зіткнулася з серйозними проблемами – через коронавірус попит на кондитерські вироби різко впав, що призвело до труднощів на всіх етапах виробництва.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків і представників галузі.

В Європі, яка вважається головним споживачем шоколаду, переробка какао-бобів за підсумками року може впасти на три відсотки. У Північній Америці опитані агентством аналітики чекають падіння на 5,3 відсотка.

Найбільший спад може бути в азіатському регіоні, аналітики прогнозують скорочення переробки какао-бобів на дев’ять відсотків.

Така ситуація в регіоні пояснюється тим, що великі виробники намагалися наростити свої потужності з переробки на тлі зростаючого за останні роки попиту.

Кот-д’Івуар, провідний виробник какао-бобів, а також Гана, яка займає друге місце з виробництва в світі, ввели націнку на свою продукцію. Зроблено це для того, щоб компенсувати втрати від обвалу попиту і цін. З початку року ф’ючерси на какао-боби, що торгуються на біржі в Нью-Йорку, впали на 9,9 відсотка.

«Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників. Вплив кризи буде відчуватися сильніше у другому кварталі», – говорить Ерік Бергман, віце-президент компанії JSG Commodities.

Джерело: Главком

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ne-do-shokoladu-prodazhi-solodoshchiv-katastrofichno-padayut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати