Tempo950x100

Tempo300x100

Не по кишені: українці спожили найменше молокопродуктів за всю історію

Не по кишені: українці спожили найменше молокопродуктів за всю історію

Це на 21 кг менше, ніж торік і є найнижчим показником за всю історію незалежної України, підрахували в Економічному дискусійному клубі. У минулому році вітчизняне виробництво молокопродуктів продовжило падати, а поголів’я корів — скорочуватись, пише agroday.com.ua.

За даними Держстату, у 2017 році в Україні всіма категоріями господарств вироблено 10,3 млн тонн молока, що на 0,5 % меньше, ніж у попередньому році. Поголів’я корів за вказаний період зменшилось на 2,1%.

Попри це, експорт молока та молочних продуктів зріс майже вдвічі та перевищив обсяги імпорту у натуральному виразі в 6,5 рази. Це передусім пов’язано зі збільшенням поставок за кордон вершкового масла: торік зовнішні продажі зросли у 2,5 рази і становили 80% від усього експорту молочної продукції.

Експерти Економічного дискусійного клубу прогнозують зменшення вітчизняного виробництва молокосировини у межах 2%. Внаслідок скорочення пропозиції молока та сприятливих цін для переробників можливе уповільнення темпів експорту молочних продуктів. Всі ці чинники разом зі зменшенням чисельності населення дозволять наростити споживання молокопродуктів українцями у межах 10%.
Нагадаємо, що за прогнозами USDA у 2018 році Україна продовжить зменшувати виробництво молока через скорочення поголів’я корів. Експерти також прогнозують зниження виробництва масла до 104 тис. тонн (- 3 тис. тонн порівняно з минулим роком).

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ne-po-kysheni-ukrayinci-spozhyly-najmenshe-molokoproduktiv-za-vsyu-istoriyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати