Tempo950x100

Tempo300x100

«НІБУЛОН» почав працювати з рисом

«НІБУЛОН» почав працювати з рисом

Наразі виробництво рису в Україні зосереджено переважно в двох областях – Одеській і Херсонській,  які забезпечують лише 30 % попиту внутрішнього ринку.

На жаль, в  Україні відсутні підприємства, які можуть приймати, обробляти, сушити, очищати рис, доводити його до необхідних для стійкого зберігання кондицій та готувати до подачі споживачам. У минулому році значна частина врожаю рису, що вирощувався в таких складних умовах, практично пропала, через те що не було підприємств, які б взялися в післязбиральний період  очистити його та привести до стійкого збереження.

У вересні цього року голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв звернувся до керівництва компанії «НІБУЛОН» з проханням допомогти херсонським рисівникам просушити, очистити, підготовити рис до того, щоб українці могли споживати український рис.

У «НІБУЛОН» доукомплектували лабораторію необхідним обладнанням і сертифікували її для того, щоб вона могла визначати якість рису. Сьогодні перевантажувальний термінал компанії в Голій Пристані вже прийняв та обробив 4000 тонн рису, повідомили у прес-службі «НІБУЛОН». І оскільки збиральна кампанія ще продовжується, підприємство планує прийняти ще близько 3000 тонн цієї культури. Таким чином, те, що голопристанська філія зайнялася сушкою  і зберіганням такого важливого для українців продукту, – є суттєвим внеском у розвиток рисівництва.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nibulon-pochav-pracyuvaty-z-rysom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати