Tempo950x100

Tempo300x100

«НІБУЛОН» почав працювати з рисом

«НІБУЛОН» почав працювати з рисом

Наразі виробництво рису в Україні зосереджено переважно в двох областях – Одеській і Херсонській,  які забезпечують лише 30 % попиту внутрішнього ринку.

На жаль, в  Україні відсутні підприємства, які можуть приймати, обробляти, сушити, очищати рис, доводити його до необхідних для стійкого зберігання кондицій та готувати до подачі споживачам. У минулому році значна частина врожаю рису, що вирощувався в таких складних умовах, практично пропала, через те що не було підприємств, які б взялися в післязбиральний період  очистити його та привести до стійкого збереження.

У вересні цього року голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв звернувся до керівництва компанії «НІБУЛОН» з проханням допомогти херсонським рисівникам просушити, очистити, підготовити рис до того, щоб українці могли споживати український рис.

У «НІБУЛОН» доукомплектували лабораторію необхідним обладнанням і сертифікували її для того, щоб вона могла визначати якість рису. Сьогодні перевантажувальний термінал компанії в Голій Пристані вже прийняв та обробив 4000 тонн рису, повідомили у прес-службі «НІБУЛОН». І оскільки збиральна кампанія ще продовжується, підприємство планує прийняти ще близько 3000 тонн цієї культури. Таким чином, те, що голопристанська філія зайнялася сушкою  і зберіганням такого важливого для українців продукту, – є суттєвим внеском у розвиток рисівництва.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nibulon-pochav-pracyuvaty-z-rysom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН