Нідерландська компанія розпочала виробництво тваринних кормів на основі комах

Нідерландська компанія розпочала виробництво тваринних кормів на основі комах

Король Віллем-Олександр особисто відкрив одну з найсучасніших ферм по розведенню комах в голландському місті Берген-оп-Зом, пише agroday.com.ua.

На заводі компанії Protix комахи розводяться і обробляються за новітніми технологіями. Їх використовують в якості постачальників білка для тваринних кормів. Продукція експортується до країн Європейського Союзу, в тому числі і до Німеччини.

Завод в Берген-оп-Зомі є першим в світі мега-заводом з розведення комах, де одразу на місці відбувається переробка сировини в корм.

Компанія має намір працювати за принципом кругової економіки: залишки рослинної їжі переробляються на корм комахам, а самі комахи утворюють багату білком сировину для годування тварин.

В ЄС корми з комах дозволені лише в галузі рибної промисловості та в індустрії кормів для домашніх тварин. Однак очікується, що в найближчому майбутньому ці корми будуть дозволені в свинарстві та птахівництві. 

Загалом, розведення комах має ряд беззаперечних переваг: вони багаті білком, не потребують великих площ для розведення, харчуються відходами і до того ж є непоганим джерелом їжі та енергії для багатьох тварин. Крім того, комахи є чудовим переробником органічних відходів. Вони здатні витягувати з них до 70% поживних речовин. Також розведення комах може бути організовано практично де завгодно, оскільки існування вони не мають потреби в родючому грунті.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/niderlandska-kompaniya-rozpochala-vyrobnyctvo-tvarynnyh-kormiv-na-osnovi-komah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати