Tempo950x100

Tempo300x100

“Ніка-Тера” ввів в експлуатацію олійноперевальний комплекс потужністю 500 тис. тонн

“Ніка-Тера” ввів в експлуатацію олійноперевальний комплекс потужністю 500 тис. тонн

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми вводимо в експлуатацію новий вантажний район (№4), спеціалізацією якого буде виключно перевалка наливних вантажів. Вже у вересні плануємо приймати перші партії рослинної олії соняшника, далі – розвивати перевалку олій з інших культур, таких як ріпак і соя”, -зазначається голова товариства Наталія Дворник.

Сума інвестицій в комплекс не розголошується.

За словами Н.Дворнік, до теперішнього часу цей комплекс є одним з найсучасніших і технологічних в Україні. Пропускна здатність перевантажувального комплексу оцінюється в 500 тис. тонн наливних вантажів на рік, але в планах – подальше збільшення його потужностей.

В олійноперевалочний комплекс входять три технологічних парки, що складаються з 18 резервуарів з обсягом одноразового роздільного або загального зберігання 33 тис. тонн. Для перевалочних робіт з автомобільного та залізничного транспорту зведені естакади, розраховані на одночасне розвантаження п’яти залізничних і чотирьох автомобільних цистерн. Комплекс оснащений чотирма автономними насосними станціями, що забезпечують оперативність зливу цистерн – до 20 хвилин / цистерна.

Устаткування олійноперевалочного комплексу забезпечує повну автоматизацію всіх виробничих процесів, включаючи облік, рух і зберігання вантажу, а багатоступінчастий контроль олії дозволить виявити недобросовісного постачальника вантажу вже на етапі відбору проб і під час приймання.

Як зазначає начальник порту Алім Агакішієв, перевалка рослинних олій є перспективним напрямком портового бізнесу.

“Українські аграрії продовжують нарощувати обсяги експорту олії. Відповідно, прогнозується зростання ринку перевалки цього продукту. Крім того, аграрії та трейдери, які вже є нашими ключовими клієнтами по перевалці зернових, також працюють в сегменті рослинних олій. Тому запуск окремого олійноперевалочного терміналу надасть нам конкурентну перевагу”, – додав він.

МСП “Ніка-Тера” – сучасний високомеханізований морський термінал, що входить в холдинг Ostchem, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF. Спеціалізується на перевалці таких видів вантажів, як зернові, мінеральні добрива, інші сипучі вантажі.

Морський термінал розташований на лівому березі Бузького лиману в 63 км від Чорного моря. 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nika-tera-vviv-v-ekspluataciyu-olijnoperevalnyj-kompleks-potuzhnistyu-500-tys-tonn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати