Tempo950x100

Tempo300x100

Норвезький центробанк став співвласником найбільшого виробника курятини в Україні

Норвезький центробанк став співвласником найбільшого виробника курятини в Україні

Про це компанія повідомила на Лондонській фондовій біржі, пише НВ.

Так, МХП був проінформований про перетин Norges Bank порога з глобальних депозитарних розписок МХП в розмірі майже 5,4 млн НДР, які становлять 5,05% акціонерного капіталу, випущеного МХП.

Глобальна депозитарна розписка є в обігу в декількох країнах, зазвичай країнах Європи. НДР являє собою сертифікат, випущений банком-депозитарієм і засвідчує право його власника користуватися вигодами від депонованих в цьому банку цінних паперів іноземного емітента. Одна ГДР може бути еквівалентна одній акції, частини акції, або декільком акціям іноземної компанії-емітента.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона посідає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский тощо.

У 2017 році МХП збільшив чистий прибуток в 3,3 рази – до $230 млн в порівнянні з 2016 роком (тоді чистий прибуток склав $69 млн), дохід компанії за рік збільшився на 13%: з $1,135 млрд до $1,288 млрд.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема й на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/norvezkyj-centrobank-stav-spivvlasnykom-najbilshoho-vyrobnyka-kuryatyny-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати