Tempo950x100

Tempo300x100

Нова інтерактивна карта показує зміни клімату в будь-якій точці світу

Нова інтерактивна карта показує зміни клімату в будь-якій точці світу

На карті представлені метеорологічні дані за останні 50 років зареєстрованих на 50 000 міжнародних метеорологічних станціях по всій Землі. Про це пише propozitsiya.com.

«Карта демонструє різноманітність клімату і його зміну з плином часу. Це потужна ідея, яка може надихнути на безліч досліджень», – сказав Степінскі.

Для цього проекту він об’єднався з польським дослідником Павелом Нетцелем, який працював в лабораторії Степінскі в Університету Цинциннаті. Використовуючи щомісячні записи із загальнодоступної бази даних WorldClim, вони розробили візуальний спосіб для дослідників віртуально вивчати закономірності і мінливості клімату з плином часу в будь-якій точці світу.

Павло Нетцел стверджує, що карта, яка називається ClimateEx, особливо корисна при порівнянні й зіставленні незв’язаних або географічно віддалених місць, оскільки погода в залежності від пори року може варіюватися в широких межах.
«ClimateEx – це в основному освітній інструмент.

Використовуючи його можна легко отримати відповіді на такі питання: де в світі є клімат як в Х’юстоні? Де я можу знайти місце з таким приємним кліматом як у Флориді?»
Карта також може допомогти передбачити, які області матимуть сприятливий для екстремальних погодних явищ клімат в місцях, де історично їх було мало.

«Користувач просто вказує місце, де зараз зустрічаються торнадо і ClimateEx знаходить всі місця, де через 50 років клімат сприятиме їх виникненню», – сказав він.
Автори стверджують, що сервіс не призначений спеціально для пророкувань надзвичайних ситуацій, але він може бути дуже корисним, оскільки дозволяє заглянути в майбутнє. «Це допомагає підготуватися до загроз, таких як поява екстремальних погодних явищ або збільшення їх кількості», – додав він.

На думку Степінскі карта досить проста для використання і розуміння, тому звичайні люди можуть використовувати її з більш особистих міркувань, наприклад, плануючи свою наступну відпустку або переїжджаючи в нове місто.

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-interaktyvna-karta-pokazuye-zminy-klimatu-v-bud-yakij-tochci-svitu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати