Нова інтерактивна карта показує зміни клімату в будь-якій точці світу

Нова інтерактивна карта показує зміни клімату в будь-якій точці світу

На карті представлені метеорологічні дані за останні 50 років зареєстрованих на 50 000 міжнародних метеорологічних станціях по всій Землі. Про це пише propozitsiya.com.

«Карта демонструє різноманітність клімату і його зміну з плином часу. Це потужна ідея, яка може надихнути на безліч досліджень», – сказав Степінскі.

Для цього проекту він об’єднався з польським дослідником Павелом Нетцелем, який працював в лабораторії Степінскі в Університету Цинциннаті. Використовуючи щомісячні записи із загальнодоступної бази даних WorldClim, вони розробили візуальний спосіб для дослідників віртуально вивчати закономірності і мінливості клімату з плином часу в будь-якій точці світу.

Павло Нетцел стверджує, що карта, яка називається ClimateEx, особливо корисна при порівнянні й зіставленні незв’язаних або географічно віддалених місць, оскільки погода в залежності від пори року може варіюватися в широких межах.
«ClimateEx – це в основному освітній інструмент.

Використовуючи його можна легко отримати відповіді на такі питання: де в світі є клімат як в Х’юстоні? Де я можу знайти місце з таким приємним кліматом як у Флориді?»
Карта також може допомогти передбачити, які області матимуть сприятливий для екстремальних погодних явищ клімат в місцях, де історично їх було мало.

«Користувач просто вказує місце, де зараз зустрічаються торнадо і ClimateEx знаходить всі місця, де через 50 років клімат сприятиме їх виникненню», – сказав він.
Автори стверджують, що сервіс не призначений спеціально для пророкувань надзвичайних ситуацій, але він може бути дуже корисним, оскільки дозволяє заглянути в майбутнє. «Це допомагає підготуватися до загроз, таких як поява екстремальних погодних явищ або збільшення їх кількості», – додав він.

На думку Степінскі карта досить проста для використання і розуміння, тому звичайні люди можуть використовувати її з більш особистих міркувань, наприклад, плануючи свою наступну відпустку або переїжджаючи в нове місто.

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-interaktyvna-karta-pokazuye-zminy-klimatu-v-bud-yakij-tochci-svitu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    БІЛЬШЕ НОВИН