Tempo950x100

Tempo300x100

Нова спільна сільськогосподарська політика ЄС буде заохочувати молодь до фермерства

Нова спільна сільськогосподарська політика ЄС буде заохочувати молодь до фермерства

Для молодих фермерів найбільшими перешкодами для інвестицій в сільське господарство є доступ до землі і кредитам. Нова САР (Common Agricultural Policy – Спільна аграрна політика) має впровадити механізми та інструменти, які повинні виправити ситуацію, пише propozitsiya.com з посиланням на Еuractiv.

На обидва ці чинника (доступ до землі і кредитам) впливають національні закони про оподаткування і землекористування. Втім, це не означає, що на рівні ЄС не можуть бути прийняті рішення, щоб полегшити доступ до цих ресурсів молодим фермерам.

«Без гарантії довгострокового землекористування ви не можете займатися фермерством. Без кредиту у вас немає необхідного стимулу для того, щоб ваш бізнес розвивався», – сказав Яннес Маєс, президент Європейської ради молодих фермерів (CEJA).

Прагнучи прискорити оновлення поколінь в агросекторі, Комісар ЄС з питань сільського господарства Філ Хоган недавно сказав, що молодим фермерам потрібно виділити «особливе місце» в новій САР (вступить в силу після 2020 року), надаючи їм додаткові стимули.

«Ми повинні розуміти, що сільське господарство з його низькою віддачею від інвестицій працює з інвестиціями протягом десятиліть і навіть поколінь. Це означає, що в світі, де швидко змінюються споживчі моделі і нестабільні короткострокові політичні рамки, молодим фермерам складно будувати наперед плани», – додав Маєс.

Посилаючись на наступну CAP, він зазначив, що вжиті заходи повинні бути спрямовані на заохочення передачі землі між поколіннями, додаткову фінансову допомогу молодим фермерам через програми підтримки, адекватні інструменти управління ризиками та заходи з охорони навколишнього середовища.

«Залучення молодих, амбітних, часто добре освічених фермерів в сільське господарство є найкращою гарантією того, що сільське господарство ЄС буде розвиватися і продовжувати впроваджувати інновації в таких областях, як економічний розвиток, екологічний прогрес і соціальна інтеграція», – підсумував він.

Перегляди: 15
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-spilna-silskohospodarska-polityka-yes-bude-zaohochuvaty-molod-do-fermerstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати