Tempo950x100

Tempo300x100

Нова система розподілу вагонів принесла приховане підвищення вартості зерноперевозок

Нова система розподілу вагонів принесла приховане підвищення вартості зерноперевозок

Вантажовідправники отримали відразу кілька додаткових факторів витрат: збільшення станційних зборів, штраф за невиконання плану і за порожній пробіг.

Про це на конференції «Транспортування та зберігання зерна в Україні 2017» розповів генеральний директор ТЕП «Вертикаль» Олег Бурлаченко, пише elevatorist.com.

Зі слів учасника ринку, ідея створення автоматичної системи хороша. Але ситуація з навантаженням, яка склалася зараз в результаті використання системи таких списків, критична.

«Фактично від тієї кількості, яку дають елеватори у своїх заявках, УЗ поставляє 1-2 вагони. Я впевнений, що УЗ має величезні експлуатаційні витрати в зв’язку з тим, що вони розвозять таку кількість, а не 5-10, що дозволяє фронт роботи. Оборотність вагонів порівняно з минулим роком впала», — підкреслює генеральний директор ТЕП «Вертикаль» Олег Бурлаченко.

За його словами, при такій подачі вагонів вантажовідправники отримують збільшення витрат майже в два рази.

Крім того, для отримання потрібної кількості вагонів замовники «роздувають» електронні заявки. І це ще один фактор, який збільшує витрати. За невиконаний план доводиться платити 3,60 грн за т.

Третій фактор, який лягає додатковим грошовим вантажем на вантажовідправника є «порожній пробіг» вагонів.

«Дуже часто маємо проблему: вагон не встигає на дату, узгоджену електронною заявкою. Вагон тривіально запізнюється. Якщо він приходить на наступну добу — ця електронна заявка згорає. І не завжди на наступний день, коли вагон приходить, є можливість цю електронну заявку підтвердити, так як вона підтверджується в порту. Тому дуже часті відмови від вагонів. Ми технічно не можемо їх виконати. Ми аналізували, у нас в середньому за місяць на одному «відмовному» вагоні втрати в 1700 грн за порожній пробіг», — говорить генеральний директор ТЕП «Вертикаль».

Виходом з цієї ситуації керівник підприємства бачить довгострокове планування, маршрутизацію, укрупнення партій, черговість, яка була б зрозуміла всім і прозора, а також поповнення парку власними вагонами і локомотивами.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-systema-rozpodilu-vahoniv-prynesla-pryhovane-pidvyshchennya-vartosti-zernoperevozok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати