Нова система розподілу вагонів принесла приховане підвищення вартості зерноперевозок

Нова система розподілу вагонів принесла приховане підвищення вартості зерноперевозок

Вантажовідправники отримали відразу кілька додаткових факторів витрат: збільшення станційних зборів, штраф за невиконання плану і за порожній пробіг.

Про це на конференції «Транспортування та зберігання зерна в Україні 2017» розповів генеральний директор ТЕП «Вертикаль» Олег Бурлаченко, пише elevatorist.com.

Зі слів учасника ринку, ідея створення автоматичної системи хороша. Але ситуація з навантаженням, яка склалася зараз в результаті використання системи таких списків, критична.

«Фактично від тієї кількості, яку дають елеватори у своїх заявках, УЗ поставляє 1-2 вагони. Я впевнений, що УЗ має величезні експлуатаційні витрати в зв’язку з тим, що вони розвозять таку кількість, а не 5-10, що дозволяє фронт роботи. Оборотність вагонів порівняно з минулим роком впала», — підкреслює генеральний директор ТЕП «Вертикаль» Олег Бурлаченко.

За його словами, при такій подачі вагонів вантажовідправники отримують збільшення витрат майже в два рази.

Крім того, для отримання потрібної кількості вагонів замовники «роздувають» електронні заявки. І це ще один фактор, який збільшує витрати. За невиконаний план доводиться платити 3,60 грн за т.

Третій фактор, який лягає додатковим грошовим вантажем на вантажовідправника є «порожній пробіг» вагонів.

«Дуже часто маємо проблему: вагон не встигає на дату, узгоджену електронною заявкою. Вагон тривіально запізнюється. Якщо він приходить на наступну добу — ця електронна заявка згорає. І не завжди на наступний день, коли вагон приходить, є можливість цю електронну заявку підтвердити, так як вона підтверджується в порту. Тому дуже часті відмови від вагонів. Ми технічно не можемо їх виконати. Ми аналізували, у нас в середньому за місяць на одному «відмовному» вагоні втрати в 1700 грн за порожній пробіг», — говорить генеральний директор ТЕП «Вертикаль».

Виходом з цієї ситуації керівник підприємства бачить довгострокове планування, маршрутизацію, укрупнення партій, черговість, яка була б зрозуміла всім і прозора, а також поповнення парку власними вагонами і локомотивами.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-systema-rozpodilu-vahoniv-prynesla-pryhovane-pidvyshchennya-vartosti-zernoperevozok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН