Tempo950x100

Tempo300x100

Нова технологія подовжує сезон суниці та підвищує її товарність

Нова технологія подовжує сезон суниці та підвищує її товарність

Традиційно сезон суниці триває всього 4-6 тижнів, однак учасники проекту TunnelBerries розтягнули сезон врожаю до пізньої осені, пише propozitsiya.com

У минулому році дослідники експериментальної станції збирали суницю, вирощену в низьких тунелях, протягом 19 тижнів, починаючи з середини червня і до кінця листопада. Вони виявили, що невелика відстань від грунту до плівки значно збільшує відсоток товарності ягід. В середньому цей показник коливається в межах від 70% до 83%.

В даний момент дослідники працюють над показниками врожайності суниці нейтрального дня і їх залежністю від мульчуючих матеріалів і типів покриття тунелів. Методи вирощування суниці нейтрального дня із застосуванням низьких тунелів і мульчуючихматеріалів вже застосовуються деякими виробниками Північного Сходу країни. При цьому поки не наведено дані про вплив цих методів і використаних матеріалів на врожайність ягоди і не опубліковані рекомендації для виробників.

Аналогічні системи досліджують вчені Меріленда, Міннесоти, Північної Кароліни та штату Нью-Йорк.

Проект TunnelBerries продовжує свою роботу на базі науково-дослідної ферми при університеті Нью-Гемпшира. Крім університету підтримку проекту надає Міністерство сільського господарства США. TunnelBerries є частиною більш великої федеральної програми з оптимізації вирощування ягід на території Середнього Заходу і Північного Сходу США.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nova-tehnolohiya-podovzhuye-sezon-sunyci-ta-pidvyshchuye-yiyi-tovarnist
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати