Tempo950x100

Tempo300x100

Нові правила маркування продуктів: Рада ухвалила закон

Нові правила маркування продуктів: Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект № 8450 про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів. “За” проголосував 231 народний депутат, повідомляє 112.ua.

Законопроект представив нардеп, представник комітету з аграрної політики Петро Юрчишин.

“Проект закону передбачає комплексне врегулювання усіх питань, пов’язаних з наданням споживачам інформації про харчові продукти. При цьому кількість підзаконних актів, необхідних для запровадження нового підходу до надання інформації для споживачів, є мінімальною. Проектом закону забороняється використання інформації, що може ввести споживачів в оману. Зазначена заборона поширюється на рекламування та представлення харчових продуктів”, – сказав Юрчишин.

За його словами, найважливіший аспект, який врегульовує законопроект – це забезпечення надання точної, достовірної та зрозумілої пересічному громадянину інформації про харчові продукти.

Законопроект передбачає уніфіковані правила для оператора ринку щодо надання споживачу інформації стосовно харчових продуктів. Очікується, що це дозволить забезпечити правову визначеність та зменшити адміністративний тягар на операторів ринку.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novi-pravyla-markuvannya-produktiv-rada-uhvalyla-zakon
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати