Tempo950x100

Tempo300x100

Нові старі гравці на пшеничному полі

Нові старі гравці на пшеничному полі

Цитуючи офіційного аташе Ірану в Індонезії Анвара Камарі, вантаж іранської пшениці відправиться в Індонезію, яка в свою чергу витіснила Єгипет в якості найбільшого у світі імпортера пшениці в цьому році.

Ніяких цифр щодо розміру вантажу не розголошується.

Організація із сприяння торгівлі Ірану (TPOI) посилаючись на Камарі, повідомляє, що Індонезія може стати основним пунктом призначення іранського експорту, враховуючи, що Ісламська Республіка планує збільшити випуск пшениці.

Експорт нафти з Ірану в Індонезію виріс до 465 мільйонів доларів США за перші 10 місяців поточного фінансового року, який закінчується 20 березня, свідчать дані TPOI.

Згідно з прогнозами, Індонезія імпортує 12,5 млн. тонн пшениці, що на 1 млн. більше, ніж роком раніше. Австралія, Канада, Україна і США є основними постачальниками пшениці в Індонезію.

Прогнозується, що загальне світове споживання зросте на 3,1 млн. тонн, в основному за рахунок більш широкого використання Індонезією і Китаєм.

У жовтні минулого року Іран вперше експортував 31 000 тонн якісної твердої пшениці в Італію.

Керуючий директор урядової торгової корпорації Ірану (GTC) Тоді Яддан Сейф сказав, що заплановано експорт одного мільйона тонн пшениці до країн регіону і Європи.

За даними міністерства сільського господарства Ірану, за дев’ять місяців поточного перської року країна експортувала 276 410 тонн пшениці на 70,78 млн. доларів, що на 1,3% більше, ніж роком раніше.

Уряд купив 8,8 млн. тонн пшениці у місцевих фермерів, головним чином, у південних провінціях Хузестан і Шираз і в північній провінції Голестан в поточному році врожаю, сказав Сейф.

Протягом багатьох років Іран торгував твердою пшеницею. У минулому році країна експортувала 300 000 тонн твердої пшениці.

Тверда або макаронна пшениця, використовувана в макаронних виробах, є найбільш твердою з усіх пшениць, яка широко культивується по всьому світу.

Пшениця є одним із продуктів у виробництві основних товарів Ірану в рамках «економіки опору», яка сприяє зростанню і динаміці виробництва під санкціями.

За матеріалами Presstv.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novi-stari-hravci-na-pshenychnomu-poli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати