Tempo950x100

Tempo300x100

Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці

Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці

6 серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».

Законом встановлено загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов’язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

Алергенами можуть бути білки та їх похідні, складні речовини небілкової природи, хімічні речовини різного складу та походження.

Статтею 15 Закону України надаються роз’яснення, яким чином алергени повинні зазначатися на маркуванні харчових продуктів. Важливо наголосити на тому, що обов’язковою для надання є інформація про вміст алергенів, що визначені додатком № 1 до Закону. Алергени повинні зазначатися в переліку інгредієнтів харчового продукту, який має включати всі інгредієнти в порядку зменшення їх маси станом на момент їх використання у процесі виробництва харчового продукту. Крім того, назва алергенів має бути виділена серед решти інгредієнтів харчового продукту за допомогою шрифту, кольору, фону, стилю тощо.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novi-vymohy-shchodo-informuvannya-spozhyvachiv-pro-nayavnist-alerheniv-u-harchovyh-produktah-v-infohrafici
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати