Tempo950x100

Tempo300x100

Новорічний стіл: як вибрати якісну червону ікру

Новорічний стіл: як вибрати якісну червону ікру

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Якщо традиційно червону ікру в Україні або для нашої країни фасували в бляшанки по 130гр, то минулого року з’явились вже баночки по 100гр. Цього року вже деякі виробники запропонували фасування по 80гр.

Зростання вартості ікри відбулось переважно на відсоток девальвації гривні в сезон вилову, тобто з літа 2017 по літо 2018. Купуючи зараз ікру ми платимо на 10-15% більше, ніж минулоріч.

Найдешевша пропозиція натуральної ікри в магазині сьогодні – 120грн за 100гр. Середня ціна ікри форелі доброї якості – це 140-150грн за 100гр. Кета обійдеться в 240грн за 100гр. Чорна ікра стартує від 1500грн за 100гр.

“Уважно перевіряйте терміни придатності ікри, оскільки якщо раніше він завжди складав 12 місяців, то зараз він знизився. Тому ви можете придбати за немалі гроші неякісну, або що гірше – небезпечну ікру. Термін придатності ікри в склі залишився 12 місяців, як і був завжди. А що стосується упаковки в бляшанці та пластиковій банці, то термін знизився до 3 місяців. Це пов’язано з переходом на використання натуральних і безпечних консервантів. Якщо раніше головним консервантом був уротропін, або Е239, то зараз він виробляється з рябини. Минулого року Україна слідом за ЄС заборонила використання небезпечного консерванту, але це призвело до зниження термінів придатності ікри”, – наголошує Олексій Дорошенко.
 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novorichnyj-stil-yak-vybraty-yakisnu-chervonu-ikru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати