Tempo950x100

Tempo300x100

Новий кооператив з розведення кіз запрацював на Київщині

Новий кооператив з розведення кіз запрацював на Київщині

На сьогодні налічується 170 голів кіз, пише milkua.info.

«Це уже четвертий кооператив у нашій громаді. Крім створення нових робочих місць, кооператив уже сьогодні запланував нові можливості для свого розвитку — виробництво та продаж сирів далеко за межами громади», — повідомив голова Карашинської ОТГ Анатолій Пархоменко.

Як повідомляє директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону Сергій Слинько, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у липні центр проводив тренінг «Розвиток кооперації та сільське підприємництво на селі для ОТГ».

«Саме на прикладі Карашинської ОТГ учасники цього масштабного заходу і знайомились із успішними проектами розвитку кооперації в громаді. А тепер досвід кооперації Карашинської ОТГ збагатився ще на один, сподіваємось, так само успішний, кооператив», — зазначає Сергій Слинько.

Радник із регіонального розвитку Черкаського ЦРМС Григорій Перерва вважає, що Розвиток кооперативів став суттєвою складовою Стратегії розвитку громади. Він також зауважив, що у селі Глушки таким чином вирішилася проблема із роботою та працевлаштуванням.

«Як і кожен бізнес, він має свої ризики. Це і належне утримання кіз, і забезпечення якості продукції, і її подальший збут. Багато що залежить від голови кооперативу, його здатності налаштувати процес і управляти ним. Як це буде відбуватися, я прогнозувати не беруся. Проте, позитивний досвід інших кооперативів громади та козина ферма, яка успішно діє у цьому ж селі, налаштовують на позитивні прогнози», — додає він.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novyj-kooperatyv-z-rozvedennya-kiz-zapracyuvav-na-kyyivshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати