Новий закон про утилізацію не враховує потреби аграрної галузі

Новий закон про утилізацію не враховує потреби аграрної галузі

Асоціація тваринників України уважно вивчила урядовий законопроект №10411 на предмет того, чи вирішує він проблему утилізації відходів тваринного походження, з якою кожного дня стикаються господарства галузі тваринництва, і може дати однозначну відповідь – ні.

Нововведення урядового законопроекту особливо не стосуються утилізації відходів тваринного походження та жодним чином не вирішують проблему із відсутністю в Україні достатньої кількості утилізаційних підприємств для тваринництва та стану діючих.

“Асоціація тваринників України  в чергове закликає владу, парламент та Уряд, профільне аграрне міністерство звернути увагу на серйозну проблему в Україні з утилізації відходів тваринного походження, яка полягає у відсутності достатньої кількості спеціальних утилізаційних підприємств (із 18 філій ДП «Укрветсанзавод» працює лише 6) та незадовільному стані діючих 6 підприємств, що вже працюють не на повну потужність”, – зазначають у прес-службі АТУ.

Нагадаємо, що однією з глобальних проблем, які загрожують екологічній безпеці України, на думку Асоціації тваринників України, є майже повна відсутність підприємств із утилізації відходів тваринного походження і відсутність до цього питання належної уваги держави.

АТУ не раз відзначала, що сільгоспвиробники мають проблеми з утилізацією відходів тваринного походження, оскільки в Україні мізерна кількість відповідних утилізаційних підприємств, а ті, що є, працюють не на повну потужність. Тваринники змушені виходити з ситуації самотужки, хто як може, кому як дозволяє дохідність підприємства і совість.

Одні виробники за власні кошти купують дороговартісні мобільні установки з утилізації відходів, а деякі недобросовісні  підприємці – взагалі, викидають тваринні рештки в лісах та лісових смугах, спричиняючи цим справжнє екологічне лихо. 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novyj-zakon-pro-utylizaciyu-ne-vrahovuye-potreby-ahrarnoyi-haluzi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати