Tempo950x100

Tempo300x100

Новим незвичайним способом вирощують корів на Волині

Новим незвичайним способом вирощують корів на Волині

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U—LEAD з Європою» і Мінрегіону України, пише volynnews.com

Так, в Поворської об’єднаної територіальної громади інвестор організував підприємство, де худобу випасають так званим безприв’язним способом — тварини круглий рік пасуться в полі, ночуючи при цьому в польових кошарах.

Безприв’язний спосіб — найпоширеніший спосіб утримання худоби в США і Європі. У США так утримують 85% великої рогатої худоби. Фахівці вважають, що безприв’язне утримання ВРХ зменшує трудовитрати, підвищує потенціал продуктивності тварин завдяки тому, що їх селять в максимально природні умови. Сьогодні в європейських країнах безприв’язне утримання ВРХ на підстилці є обов’язковою умовою, щоб отримати сертифікат екологічно чистої продукції.

На підприємстві вже працює 15 чоловік з Поворської ОТГ, причому вони оформлені офіційно, тобто, податки йдуть в громаду. Пастух, наприклад, отримує 4500 грн і премії за збільшення у вазі худоби тощо.

Тварини пасуться на територіях з так званим самосівом, худоба охоче їсть траву і дрібні гілки кущів. Уточнюється, що на Волині безприв’язним способом вирощують кілька порід, наприклад, Волинську м’ясну.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/novym-nezvychajnym-sposobom-vyroshchuyut-koriv-na-volyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати