Низькі ціни на яблуко не лякають: в Україні продовжують закладку нових яблуневих садів

Низькі ціни на яблуко не лякають: в Україні продовжують закладку нових яблуневих садів

Переважно це ті підприємства, які мають у своєму розпорядженні продуктивні і інтенсивні яблуневі сади перспективних для експорту сортів, а також інфраструктуру для їх зберігання (сучасні сховища), сортування, пакування, і, найголовніше, розуміння системних підходів до яблука, пише EastFruit.

Приміром, ТОВ «Агро Еталон» (Вінницька область) навесні 2019 році планує закласти ще 60 га саду. Переважно це буде яблуня, а також трохи груші. Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів головний агроном компанії Борис Безолюк. Нині господарство має 460 га садів яблуні, близько 50 га – груші та 20 га – черешні. Близько 80% площ саду обладнані зрошенням.

«Раніше в господарстві були і розплідники, – зазначив Борис Безолюк. – Частина садів, в тому числі черешня, закладена з використанням наших власних саджанців». «Агро Еталон» вирощує яблуню на підщепі М9 і ММ-106, черешню – на підщепі КХ-2.

Борис Безолюк вважає великою помилкою закладку значних площ сортом груші Конференція – і в своєму господарстві, і по всій Україні, крім Чернівецької області. «У нас цей сорт і вимерзає, і пошкоджується бактеріальним опіком, – пояснив головний агроном. – А ось сорт груші Ноябрська (Ксенія) – надзвичайно продуктивний». Новий грушевий сад буде закладатися саме сортом Ноябрська.

Довідка: господарство «Агро Еталон», крім садівництва, займається також рослинництвом, вирощуючи пшеницю, озимий ячмінь, озимий ріпак, сою і кукурудз; тваринництвом (свині, вівці); рибництвом (короп, товстолобик, білий амур). Підприємство має у своєму розпорядженні холодильний комплекс зі зберігання овочів і фруктів місткістю 17,7 тис. тонн.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nyzki-ciny-na-yabluko-ne-lyakayut-v-ukrayini-prodovzhuyut-zakladku-novyh-yablunevyh-sadiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати