Області з найнижчими показниками урожайності зернових культур

Області з найнижчими показниками урожайності зернових культур

Основною причиною стали несприятливі  погодні умови: досить прохолодна весна, яка зменшила темпи  сівби ранніх зернових культур і відклала їхній збір, пише agrarna-pravda.com.

За холодом прийшла червнева посуха, яка охопила майже всі регіони України, відсутність опадів в окремих районах області протягом 45-55 днів поспіль істотно вплинули на рівень врожайності зерна. Потім почались проливні дощі, що подекди супроводжувались градом. Град знищив пену частину посівних площ, а надмірна вологість перешкоджала збору врожаю.

Крім того, на показник урожайності впливає також і структура зернового клину. У районах, де посіяні значні площі гороху, урожайність зернових ранньої групи звичайно нижча, враховуючи, що горох найбільше постраждав від посухи.

За інформацією сервісу «Урожай онлайн 2018», озима пшениця найменшу урожайність показала у кількох областях України.

Найнижчі показники урожайності озимої пшениці виявились у таких регіонах:

Запорізька область — 2,45 тонн з гектара, де загалом намолочено 1645,27 тисяч тонн;
Донецька область — 2,75 тонн з гектара, намолочено 935,45 тисяч тонн;
Луганська область — 3,15тонн з гектара, намолочено 826,58 тисяч тонн.

Станом на 20 серпня збирання ранніх зернових та зернобобових культур проведено на площі 9,75 мільйонів гектарів (98,69% до прогнозу) при врожайності 33,89 центнери з гектара, намолочено близько 34,75 мільйонів тонн зерна нового врожаю. Про це інформує прес-служба Мінагрополітики.

Лідерами по кількості зібраної культури на 1 га виявились аграрії Хмельницької області, їм вдалося отримати 5,78 тонн з гектара, де загалом намолотили 1251,75 тисяч тонн. Загалом Хмельниччина є одним з лідерів в галузі агропромислового комплексу. Тут зосереджена досить велика кількість сільгосппідприємств, що виробляють якісну продукцію за поступливою ціною.

Що стосується озимого ячменю, то найменшу урожайність цієї культури показала  Луганська область — 2,56 тонн з гектара, а найбільшу — Львівська з результатом 6,1 тонн з гектара.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/oblasti-z-najnyzhchymy-pokaznykamy-urozhajnosti-zernovyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати