Tempo950x100

Tempo300x100

Обліпиха принесе фермеру півмільйона з гектара

Обліпиха принесе фермеру півмільйона з гектара

Адже коли Українські фермери  почали нарощувати плантації під малиною, було вже запізно. Про це пише Kurkul.com.

«Саме зараз, у сезоні 2017-2018 для нашої українсько-польської компанії «Гербатіка» було неочікувано зіткнутися із гострим дефіцитом якісної обліпихи. Її неможливо придбати в Україні в необхідній нам кількості. Досвід закупівель на ринку не лише в Україні, але також у Сербії, Польщі, Молдові, Білорусі свідчить, що така проблема характерна лише для України. І якщо тут є бажаючі фермери — вирощування обліпихи варто розглядати, бо, скажу чесно, півмільйона з гектара заробити можна», — стверджує консультант із якості та безпечності харчових продуктів Юлія Шулімова-Мовчан.

Наразі, ціни на обліпиху в Україні коливаються у межах 60-120 грн/кг. Сильного обвалу цін на обліпиху не варто чекати ― він відбудеться через 5-6 років, із поступовим розростанням і вступом у плодоношення закладених раніше плантацій. Однак пропозиція якісної обліпихи на ринках може збільшитися вже у найближчі рік-два, — це і стане передумовою для

«Обліпиха — це якраз ось такий тренд, який тільки-тільки відчувається. Ми звернулися по саджанці лише влітку 2017 р., коли курсували розсадниками Польщі. Виявилося, що у них черги на обліпиху розписані аж до 2020 р., а в Росії — до 2019 р. Окреслюються всі ознаки тренду, і хто стрибне у поїзд — той і зірве собі надприбутки на старті ринку», — рекомендує експерт.

Розрахунки на базі практичних кейсів із досвіду промислового вирощування цього чагарника показують, що плантація обліпихи, можливо, довго виходить на повне плодоношення, зате довго й родить на повну.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/oblipyha-prynese-fermeru-pivmiljona-z-hektara
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати