Tempo950x100

Tempo300x100

Обмеження держпідтримки аграріїв позначиться на вартості продуктів

Обмеження держпідтримки аграріїв позначиться на вартості продуктів

Такі дані оприлюднено на сайті МінАПК, повідомляє УНН.

Загальний бюджет фінансової підтримки аграріїв становив 4 млрд грн. Кожного місяця аграрії могли подати заяву до податкової з проханням включити їх у реєстр отримувачів дотації для розвитку і стимулювання сільськогосподарських підприємств.

Однак, цього року держава суттєво обмежила підтримку аграріїв. За оцінками експертів, це однозначно позначиться на вартості продуктів, зокрема на вартості м’яса, оскільки ці дотації були запобіжником від різких цінових коливань минулого року.

“Ціни на м’ясні продукти в Україні багато в чому залежать від державної політики. 2017 рік — яскравий приклад того, як правильна державна підтримка здатна стабілізувати споживчий ринок. На тлі несприятливих явищ у сфері тваринництва, зокрема африканської чуми свиней, зменшення поголів’я худоби і так далі, виробники курки вперше за довгий час відчували себе більш-менш комфортно. Так звані дотації сприяли утриманню цін на курку від різкого стрибка. Більш того, в кінці року вартість курки навіть дещо знизилася”, — розповів П.Мороз.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obmezhennya-derzhpidtrymky-ahrariyiv-poznachytsya-na-vartosti-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати