Tempo950x100

Tempo300x100

Обмеження дотацій агрохолдингам призведе до катастрофічного скорочення робочих місць

Обмеження дотацій агрохолдингам призведе до катастрофічного скорочення робочих місць

Великі сільгоспвиробники будуть змушені скорочувати робочі місця, якщо не отримають в наступному році повноцінних дотацій від держави. Про це заявила експерт Олександра Решмедилова, пише comments.ua.

Як пояснила експерт, економічна ситуація в країні не настільки стабільна, щоб позбавляти бюджетоутворюючі галузі комплексної держпідтримки.

«Ми знаємо, що значну частину дотацій отримав Миронівський хлібопродукт. Але це той виробник, який працює не з рослинами, а з тваринами. А тваринники зараз мають багато проблем, оскільки сьогодні це інвестиційно малоприваблива галузь. При цьому Миронівський хлібопродукт є найбільшим агрохолдингом, який платить податки в бюджет і створює робочі місця. І для того, щоб йому пройти складний період – держава повинна створити відповідні умови», – сказала Решмедилова.

При цьому експерт впевнена, що якщо держава кине напризволяще виробників курятини, ситуація погіршиться як на внутрішньому, так і на міжнародних ринках.

«Курятина – це титульний продукт, з яким може асоціюватися Україна нарівні з соняшником, медом та іншими затребуваними світом продуктами. І ці стратегічні продукти повинні бути під контролем держави», – підкреслила вона.

Експерт також припустила, що весь резонанс навколо бюджетних дотацій – це свого роду конкурентна боротьба за бюджетний пиріг, не більше.

«У 2017 році Кабміном було прийнято рішення про дотації агросектору. А агросектор у нас – це ласий шматок і зрозуміло, що за нього будуть боротися. Тому що одним дають преференції, а іншим бажаючим – ні. Чому так відбувається, питання дискусійне, але сама інформація, думаю, запускається конкурентами», – підкреслила Решмедилова.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obmezhennya-dotacij-ahroholdynham-pryzvede-do-katastrofichnoho-skorochennya-robochyh-misc
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати