Обмеження дотацій агрохолдингам призведе до катастрофічного скорочення робочих місць

Обмеження дотацій агрохолдингам призведе до катастрофічного скорочення робочих місць

Великі сільгоспвиробники будуть змушені скорочувати робочі місця, якщо не отримають в наступному році повноцінних дотацій від держави. Про це заявила експерт Олександра Решмедилова, пише comments.ua.

Як пояснила експерт, економічна ситуація в країні не настільки стабільна, щоб позбавляти бюджетоутворюючі галузі комплексної держпідтримки.

«Ми знаємо, що значну частину дотацій отримав Миронівський хлібопродукт. Але це той виробник, який працює не з рослинами, а з тваринами. А тваринники зараз мають багато проблем, оскільки сьогодні це інвестиційно малоприваблива галузь. При цьому Миронівський хлібопродукт є найбільшим агрохолдингом, який платить податки в бюджет і створює робочі місця. І для того, щоб йому пройти складний період – держава повинна створити відповідні умови», – сказала Решмедилова.

При цьому експерт впевнена, що якщо держава кине напризволяще виробників курятини, ситуація погіршиться як на внутрішньому, так і на міжнародних ринках.

«Курятина – це титульний продукт, з яким може асоціюватися Україна нарівні з соняшником, медом та іншими затребуваними світом продуктами. І ці стратегічні продукти повинні бути під контролем держави», – підкреслила вона.

Експерт також припустила, що весь резонанс навколо бюджетних дотацій – це свого роду конкурентна боротьба за бюджетний пиріг, не більше.

«У 2017 році Кабміном було прийнято рішення про дотації агросектору. А агросектор у нас – це ласий шматок і зрозуміло, що за нього будуть боротися. Тому що одним дають преференції, а іншим бажаючим – ні. Чому так відбувається, питання дискусійне, але сама інформація, думаю, запускається конкурентами», – підкреслила Решмедилова.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obmezhennya-dotacij-ahroholdynham-pryzvede-do-katastrofichnoho-skorochennya-robochyh-misc
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    БІЛЬШЕ НОВИН