Оболонь судиться з Першою приватною броварнею

Оболонь судиться з Першою приватною броварнею

Один з найбільших в Україні виробників пива і напоїв – корпорація Оболонь просить суд заборонити львівській пивоварній компанії – Перша приватна броварня (ППБ) -використовувати найменування хард-лимонаду (суміш лимонаду з алкоголем) Hard Citrus.

Відповідна справа була відкрита Господарським судом Львівської області 10 вересня, пише НВ.

Корпорація Оболонь виробляє пиво, безалкогольні та слабоалкогольні напої, мінеральну воду, снеки, є найбільшим в країні експортером пива. До її складу входять головний завод у Києві та дев’ять підприємств у регіонах країни. Кінцевим бенефіціаром Оболоні є Олександр Слободян. У 2017 році Оболонь отримала 288,8 млн грн чистого прибутку проти 219,4 млн грн чистого збитку роком раніше.

Основні бренди – Оболонь, Carling, Zlata Praha, Hike premium, Zibert, Keten, Hardmix, BeerMix, Десант, Жигулівське, Живчик, Оболонська, Прозора. Корпорація також випускає слабоалкогольні напої Rio, Джин-Тонік, Горілка лайм, Віскі Вишня, Ром-кола, Бренді-кола, Ciber.

На думку Оболоні, назва схожа на її власну торгову марку – Hardmix Citrus.

Згідно доводам Оболоні, використання ППБ схожого найменування своєї продукції тієї ж категорії напоїв “вводить споживача в оману, і він може переплутати два цих продукти”.

У зв’язку з цим Оболонь вимагає заборонити маркування Hard Citrus на продукції ППБ, а також зняти з виробництва і знищити всі етикетки, контретикетки і іншу упаковку продукції, яка містить найменування Hard Citrus.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obolon-sudytsya-z-pershoyu-pryvatnoyu-brovarneyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати