Tempo950x100

Tempo300x100

Обробкою земель НААН займуться 30 тисяч китайців

Обробкою земель НААН займуться 30 тисяч китайців

Для підвищення рентабельності сільгоспвиробництва на своїх полях в обробці будуть використовувати китайські інтенсивні технології, впроваджувати які запрошені китайські фахівці.

Про це заявило джерело, близьке до керівництва НААНУ, повідомляє видання “Комсомольська правда в Україні”, передають Українські Новини.

Так, незважаючи на те, що Академія аграрних наук у відповідності за своїм цільовим призначенням повинна займатися науковими розробками, зокрема – селекцією найбільш стійких сортів з найвищим рівнем урожайності, на ділі показники НААН на десятки відсотків нижче середньогалузевих.

У свою чергу, згідно з даними LandMatrix в Україні функціонує цілий ряд агрохолдингів, контрольний пакет акцій яких належить китайським холдингам (Kusto Agro Group, Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu) та врожайність останніх набагато вище ніж в інших, більш великих представників галузі. Тому, для підвищення ефективності використання земель НААН уклала договір із згаданими вище агрохолдингами. Згідно з попередніми домовленостями, Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu зобов’язується консультувати представників академії та контролювати виробничий цикл до тих пір, поки показники врожайності НААН не підвищаться до середньогалузевих. Натомість – академія розрахується за консалтингові послуги шляхом передачі частини належить їй, земельного фонду (по оцінці 1 га 1 150 доларів) у користування китайської корпорації строком на 49 років за договором емфітевзису.

Для розгортання сучасних аграрних виробництв буде залучено 400 агроінженеров та 30 000 робітників з Китаю.

Як заявив президент НААН – даний договір є взаємновигідним та допоможе збільшити обсяги виробництва продукції сільськогосподарського сектора України.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obrobkoyu-zemel-naan-zajmutsya-30-tysyach-kytajciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати