Tempo950x100

Tempo300x100

Обираємо ідеальний захист для сої: широкий спектр дії та довготривалий ефект

Обираємо ідеальний захист для сої: широкий спектр дії та довготривалий ефект

Високий попит на сою та економічна доцільність вирощування сприяють збільшенню земель, відведених під цю культуру. Проте одночасно збільшується кількість шкідників та хвороб цієї культури.

На початкових етапах соя розвивається дуже повільно. Тому  через слабо розвинене стебло та недостатній листковий апарат вона сильно потерпає від  сегетальної рослинності.

«Щоб не допустити сильної забур’яненості полів сої, застосовують гербіциди Антисапа, ВГ (метрибузин, 700 г/кг) у нормі 0,5 – 0,8 кг/га та Антисапа Ліквід, КС (метрибузин, 600 г/л) у нормі 0,5 – 0,8 л/г. За рахунок високої розчинності діючої речовини ці гербіциди менш вибагливі до наявності ґрунтової вологи, що є актуальним за посушливих умов, мають пролонгований термін дії, а також контролюють широкий спектр бур’янів: лобода (види), амброзія полинолиста, нетреба (види), щириця, волошка синя, ромашка (види), портулак городній, осот городній, галінсога дрібноквіткова, талабан польовий тощо. Застосування цих препаратів не дозволить перерости дводольним бур’янам, особливо лободі білій, яка дуже важко знищується у фазі 1 – 3 трійчастих листків сої», – зазначає Олександр Мигловець, керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР  корпорації UKRAVIT – найбільшого українського виробника ЗЗР та мікродобрив.

Для розширеного контролю бур’янів, особливо однорічних злакових, доречно застосовувати Антисапу у нормі 0,4 кг/га поєднують із Тізер, КЕ (пропізохлор, 720 г/л) у нормі 2,0 л/га або Датоніт Голд, КЕ (метолахлор, 960 г/л) у нормі 1,6-1,8 л/га. Для більш тривалого захисного періоду від дводольних бур’янів гербіцид Антисапа (0,4 кг/га) комбінують із Панда, КЕ (пендиметалін, 330 г/л) у нормі 3,0-4,0 л/га. Суміш не потребує заробки у ґрунт.

«Ідеальний страховий гербіцид для сої повинен бути толерантним до культури, мати широкий спектр дії та забезпечувати довготривалий ефект. Такими властивостями володіє Флагман Екстра на основі двох діючих речовин – бентазону та ацифлуорфену. Препарат контролює широкий спектр дводольних бур’янів. Крім того, він має здатність ефективно контролювати лободу навіть у перерослій фазі та усі види падалиці соняшнику і ріпака, а також пригнічувати розвиток осоту й берізки польової за максимальної витрати препарату – 2,0 л/га. сої”, – зауважує Олександр Мигловець.

Він також акцентував увагу на тому, що Флагман  Екстра не сумісний із грамініцидами, фосфорорганічними інсектицидами, мікродобривами та поверхнево-активними речовинами і пестицидами з лужною реакцією. Не рекомендується застосовувати препарат, коли культура перебуває в стані стресу.

Сою в Україні пошкоджують понад 120 видів шкідників – кліщі, довгоносики, попелиці, трипси, вогнівки, плодожерки, лучний метелик та інші. Одним з найнебезпечніших є звичайний павутинний кліщ (Tetranychus urticae Коch.). В окремі роки за відсутності ефективного контролю  втрати врожаю можуть сягати понад 50%.  

Для довготривалого та ефективного контролю ряду шкідників рекомендують застосовувати трьохкомпонентний інсекто-акарицид контактно-системної та фумігаційної дії АНТИКЛІЩ МАКС®  (піріміфос-метил, 200 г/л, + піридабен, 150 г/л + ацетаміприд, 50 г/л). За рахунок поєднання трьох діючих речовин препарат має ряд переваг. Він має надзвичайно широкий спектр знищуваних шкідників  і діє проти основних стадій їх розвитку (яйце – личинка – німфа – дорослий кліщ). Крім того, забезпечує високу ефективність  дії проти шкідників, які мають у своєму циклі приховані стадії розвитку. Препарат підходить для використання в антирезистентних програмах захисту та сумісний з іншими пестицидами та агрохімікатами (окрім лужних).

Для отримання максимального результату необхідно забезпечити рівномірне покриття рослин з обох сторін листка. Обприскування рекомендовано проводити до масового розвитку популяції дорослих кліщів. Після застосування препарату яйця, личинки та німфи кліщів гинуть, а імаго продовжує життєдіяльність, відкладаючи стерильні яйця.  

«Головний фактор у виборі ефективного препарату захисту рослин – це правильне використання і висока якість. Саме тому до вибору засобів хімічного захисту рослин слід підходити з особливою відповідальністю. UKRAVIT пропонує інноваційні та бюджетні рішення для сільськогосподарських виробників усіх ґрунтово-кліматичних зон України з використання високоякісних хімічних засобів захисту рослин та мікродобрив. «UKRAVIT» допомагає оптимізувати витрати виробника на захист посівів і домогтися максимальної рентабельності виробництва», – підкреслює Олександр Мигловець.

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/obyrayemo-idealnyj-zahyst-dlya-soyi-shyrokyj-spektr-diyi-ta-dovhotryvalyj-efekt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати