Tempo950x100

Tempo300x100

Очікування сільськогосподарських підприємств зростають

Очікування сільськогосподарських підприємств зростають

Під час дослідження очікувань сільськогосподарських підприємств у ІIІ кварталі 2017 року,  щодо перспектив розвитку їхньої ділової активності, спеціалістами Держкомстату було проведено опитування серед підприємств – виробників продукції рослинництва та тваринництва.

У результаті дослідження, з 589 опитаних підприємств у галузі рослинництва, 75% підприємств сподівається, що в липні-вересні 2017 року обсяг виробництва зростуть, і лише 8% говорять про можливе зниження обсягів, повідомляє Аналітичний департамент УАК. Також  41% підприємств надіються на збільшення цін на продукцію підприємства, 44 % говорять, що ціни не зміняться і 15 % вважають, що ціни можуть знизиться.

Прогнози виробників продукції тваринництва дещо менш оптимістичні. Так, з 238 опитаних підприємств 52 % говорять про збільшення обсягів виробництва, 34 % говорять, що протягом липня-вересня виробництво не зміниться, і 13 % говорять про можливість зменшення виробництва

Щодо зміни цін, то більшість опитаних схиляється до того, що ціни на продукцію не зміняться ( 76%).

Загалом же, очікування підприємств, як в рослинництві, так і  в тваринництві підвищилися, порівняно з показниками минулого кварталу.

Серед факторів, що стримують розвиток виробництва виділяється посилення такого чинника, як несприятливі погодні умови.

 

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ochikuvannya-silskohospodarskyh-pidpryyemstv-zrostayut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати