Tempo950x100

Tempo300x100

Очікування та реальність часникового бізнесу в Україні

Очікування та реальність часникового бізнесу в Україні

Ціни на імпортний часник дійсно суттєво зросли після девальвації гривні, що спровокувало масове захоплення часниковою темою серед виробників. Втім, реалії поточного сезону показали, що не все так просто в цьому бізнесі, пише Інфошувар.

«Відсутність досвіду – це головна проблема часникового виробництва в Україні. Давайте будемо відверті один перед одним: багато тих, хто останні 2 роки інвестував в часникові проекти не мали чіткої стратегії, як отримати задовільну врожайність і, тим більше, куди продавати свій врожай», – розказує Сергій Антончик, керівник часникового проекту ОРСП «Шувар».

На думку фахівця, виробники часнику в Україні вимушені навчатись на власних помилках, за якими дуже часто стоять втрачені гроші. Але майбутнє саме за тими, хто зможе правильно використати цей досвід. Втім, в Україні можна вирощувати часник із собівартістю, яка б дозволила конкурувати не тільки на внутрішньому ринку, а й в країнах ЄС, не дивлячись на розповсюджену думку про нездоланність ціни іспанського та китайського часнику.

«Я твердо впевнений, що отримати задовільну рентабельність на перший рік вирощування товарного часнику дуже важко, використовуючи покупний насіннєвий матеріал та орендуючи всю необхідну техніку. І ще треба розуміти, що нас стає більше, а Китай нікуди не зникне, тому конкуренція буде ставати жорсткішою і в ній виживатимуть справжні профі, які навчаться отримувати високу врожайність та вивчать потреби покупців», – розповідає Сергій Антончик.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ochikuvannya-ta-realnist-chasnykovoho-biznesu-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати