Tempo950x100

Tempo300x100

Одеський портовий елеватор вартістю 260 мільйонів гривень забрали у приватника і повернули державі

Одеський портовий елеватор вартістю 260 мільйонів гривень забрали у приватника і повернули державі

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Господарським судом задоволено позов прокуратури Одеської області в інтересах держави до відповідачів – публічного акціонерного товариства та приватного нотаріуса.

Позовні вимоги полягали у визнанні права власності на майно за державою, а також визнанні незаконними та скасуванні рішень про державну реєстрацію права приватної власності на це майно за підприємством.

Так, рішенням суду визнано незаконними дії нотаріуса, яка зареєструвала за ПАТ (продовольчо-зернова сфера) право власності на цілісний майновий комплекс портового елеватора в м. Одесі.

Площа елеватора, а це комплекс будівель, депо, гаражів, підсобних господарств, складів та цехів  складає понад 25 тис м кв.

Оціночна вартість майна становить більш ніж 260 млн грн.

Слід зазначити, що нотаріальні дії вчинено з перевищенням повноважень, а саме за відсутності рішення власника елеватора – держави в особі Кабінету Міністрів України про зміну правового статусу майна.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/odeskyj-portovyj-elevator-vartistyu-260-miljoniv-hryven-zabraly-u-pryvatnyka-i-povernuly-derzhavi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати