Tempo950x100

Tempo300x100

Один із заводів Фірташа відновлює виробництво мінеральних добрив

Один із заводів Фірташа відновлює виробництво мінеральних добрив

Про це повідомляє пресслужба Group DF.

Потужність цеху виробництва аміаку 1-А, що запускається, становить 1700 т/добу, цеху виробництва карбаміду – 1200 т/добу.

“За хорошого сценарія ми плануємо в березні випустити близько 39 тис тонн аміаку, 31 тис тонн карбаміду, 49,6 тис тонн аміачної селітри”, – підкреслив Леонід Бугаєв, глава правління ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання Азот”.

Цехи аміаку і карбаміду були зупинені у вересні 2018 року.

У березні 2019 року Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” відновило випуск аміачної селітри та КАС на давальницькому аміаку. В результаті в 2019 році було випущено 384,09 тис. тонн мінеральних добрив.

Повідомляється, що в березні 2020 року на підприємстві буде відновлений повний технологічний цикл, коли з природного газу буде вироблятися свій аміак, а вже з аміаку – інші види добрив (аміачна селітра, КАС, карбамід).

Зазначається, що відновлення заводом виробництва добрив і збільшення завантаження потужностей стало наслідком введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі заходів щодо захисту українського ринку від імпорту добрив за демпінговими цінами.

“Проблема демпінгу не вирішена до кінця, тому що ми бачимо, що імпортери з РФ продовжують заводити добрива за різними схемами через інші юрисдикції і дуже елегантно обходити ембарго”, – заявив Бугаєв.

Джерело: Економічна правда

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/odyn-iz-zavodiv-firtasha-vidnovlyuye-vyrobnyctvo-mineralnyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати