Tempo950x100

Tempo300x100

Один з найбільших агрохолдингів озвучив свою позицію щодо ринку землі

Один з найбільших агрохолдингів озвучив свою позицію щодо ринку землі

Про це під час конференція “Прибутковість та ефективність агрокомпанії”, яку організувала інформаційна компанія “ПроАгро”, заявив Микола Ковальський, директор з маркетингу та комунікацій агрохолдингу “Астарта-Київ”,

“Всі ми знаємо, як відбувалася приватизація у 90-ті роки. Зараз бачимо, що відбувається з шахтами та металургійними підприємствами. Тому земельна реформа має відбутися прозоро. Земля – це, в першу чергу, інструмент, який генерує грошовий потік для всіх: для країни, для акціонерів, для людей, які працюють на ній. Тому відкриття ринку землі має відбутися у тій манері, щоб це сприяло збільшенню виробництва”, – заявив Микола Ковальський.

Також експерт нагадав про негативний досвід Аргентини у земельному питанні.

“В Аргентині відділили землю від виробника. Землю викупили за безцінь і потім перепродали іноземним компаніям. І зараз земля там коштує дорого, але для країни це не приносить жодних дивідендів”, – підкреслив Микола Ковальський.

[[{“fid”:”223280″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Довідка: “Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській та Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства з земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ “Глобинський переробний завод”).

Чистий прибуток компанії в 2016 році зріс в 5,2 рази в порівнянні з 2015 роком – до EUR83 млн, консолідована виручка – на 17%, до EUR360 млн.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/odyn-z-najbilshyh-ahroholdynhiv-ozvuchyv-svoyu-pozyciyu-shchodo-rynku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати