Один з найстаріших кінних заводів України знаходиться на межі зникнення

Один з найстаріших кінних заводів України знаходиться на межі зникнення

Про це повідомляє колишній керівник підприємства Ігор Скляров, пише agravery.com.

За його словами, після об’єднання всіх кінних заводів у ДП «Конярство України» у частини з них почалися фінансові проблеми і наразі ситуація критична.

«Усе розпочалось з реформи в 2010 році, коли усі державні кінні заводи зробили філіями без юридичних прав і приєднали до ДП „Конярство України“ без збільшення цільового фінансування. Філії змушенні самостійно обробляти землю і годувати коней», — заявив він.

За його словами, кінні заводи знаходяться в стані банкрутства вже більше п’яти років.

«Санітарні роботи грубо порушуються, коні не отримують необхідного корму, а його залишилося лише до кінця місяця. Працівники не отримують вчасно заробітної плати. Мешканці Новострільцівки та прилеглих Березового й Зарічного впливу на події не мають», — заявив він.

Нагадаємо, ДП «Конярство України» володіє земельним банком у тисячі гектарів, налічує 15 філій по всій країні. Стрілецький кінний завод — одна з них. За даними звіту Держаудитслужби, державне підприємство «Конярство України» втратило понад 43 млн грн оплати за реалізовану сільгосппродукцію через неналежний рівень претензійно-позовної роботи та бухгалтерського обліку.

Перегляди: 17
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/odyn-z-najstarishyh-kinnyh-zavodiv-ukrayiny-znahodytsya-na-mezhi-znyknennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати