Огірки подорожчали майже на третину

Огірки подорожчали майже на третину

На поточному тижні тепличні комбінати України підвищили ціни на огірки, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Зростання цін, за словами учасників ринку, як і раніше, було пов’язано з сезонною нестачею пропозиції, хоча, в деяких господарствах вже приступили до збирання огірка другого сівозміни. Крім того, напередодні святкових вихідних помітно зросла активність покупців, що також сприяло подорожчанню даної продукції.

Так, тільки з початку тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 29%, і сьогодні комбінати пропонують до продажу цю продукцію за ціною 12-15 грн/кг ($0,48-0,60/кг). При цьому учасники ринку відзначають, що, незважаючи на таке стрімке подорожчання, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим. Важливо відзначити, що подорожчання тепличних огірків, крім усього іншого, сприяло обмежена пропозиція ґрунтової продукції. Основну частку продукції відкритого ґрунту зараз представляє огірок невисокої якості, що підвищує інтерес покупців до якісної продукції з теплиць.

Необхідно додати, що в кінці серпня 2018 року тепличні огірки українські комбінати пропонували до продажу в середньому в 1,5 рази дешевше, ніж сьогодні.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ohirky-podorozhchaly-majzhe-na-tretynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати