Окупований Крим потерпає від засухи, фермери втрачають мільйони

Окупований Крим потерпає від засухи, фермери втрачають мільйони

В окупованому Криму посіви жорстоко страждають від засухи, а місцеві фермери говорять про збитки на мільйони доларів. Про це йдеться в сюжеті “Крым Реалии”, пише Сегодня.

Раніше на кримські поля подавалася вода з материкової України, але після анексії півострова подача була перекрита. Цікаво, що багато місцевих фермери щиро не розуміють, чому це сталося.

“Ми, тільки одне господарство, півтора мільйона гривень платили. Що це, мало їм було? Господи, навіщо зливати прісну воду в море і не взяти за це якісь гроші?” – обурюється одна з них.

Тим часом, представники окупаційної адміністрації кажуть, що “все залежить від небесної канцелярії”, а кримчани називають ситуацію з водою “катастрофою”, тому що “все засихає і всі мучаються”

У свою чергу, працівник Північно-Кримського каналу Іван Біган відповів на закиди кримських фермерів: “Автономна Республіка Крим повертається в лоно України. Ми в будь-який момент можемо подати воду. Питання одного-двох-трьох днів”.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв висловив думку про те, що президенту Росії Володимиру Путіну окупований Крим потрібен виключно як військова база, і він не рятуватиме півострів від посухи.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/okupovanyj-krym-poterpaye-vid-zasuhy-fermery-vtrachayut-miljony
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати