Tempo950x100

Tempo300x100

Органічна теплиця окупиться за два роки

Органічна теплиця окупиться за два роки

Окупляться вкладення приблизно за два роки. Про це свідчать розрахунки Organic Business School, пише agroday.com.ua.

Однією з особливостей органічного виробництва є більш широке використання ручної праці, механічної обробки: прополювання рослин, обробка біопрепаратами, і само собою – збір урожаю. Тобто в штат доведеться найняти не менше 5 осіб.

Додаткову робочу силу знадобитися залучити на період збору врожаю, і при необхідності — на фасувальну лінію. Чисельність персоналу залежатиме від обсягів виробництва продукції.

Щоб урожайність в органічній теплиці досягла максимуму, знадобляться також знання технології. Вірогідно, перші 2-3 роки доведеться вчитися й набиратися досвіду, і тільки потім працювати на прибуток, кажуть у Organic Business School.

Важливим аспектом є збут вирощеного. Органічна продукція може бути на 30, і навіть на 1000% дорожчою за звичайну. Найбільший попит на неї спостерігається в Києві. Навіть в таких містах як Львів, Харків, Одеса чи Дніпро обсяги продажу сертифікованих органічних овочів і зелені не дозволять побудувати успішний бізнес з великими оборотами, вважають експерти.

До слова, в Україні під органічним виробництвом зайнято понад 420 тис. га. Найбільше вирощують органічного зерна (48% площ), олійних культур (16%). Під овочами зайнято лише 2%, фруктами — 0,6%.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/orhanichna-teplycya-okupytsya-za-dva-roky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати