Tempo950x100

Tempo300x100

Органічні продукти будуть маркуватися спеціальним державним логотипом

Органічні продукти будуть маркуватися спеціальним державним логотипом

Однак до останнього часу була відсутня єдина система маркування таких товарів. Тепер ситуація змінилася, і покупцям буде легше орієнтуватися у величезній кількості таких продуктів.

Відтепер Міністерство аграрної політики та продовольства України стало власником першого державного логотипу для маркування органічної продукції. Цей логотип був представлений Мінагрополітики ще на початку лютого 2016 року. Автором зображення стала випускниця Харківської академії дизайну і мистецтв Поліна Макарова. Весь цей час тривала процедура перевірки та реєстрації права інтелектуальної власності на даний логотип. Тепер ця робота завершена.

Дане зображення буде використовуватися для маркування товарів, виготовлених без використання хімічних добрив і пестицидів, а також харчових добавок штучного походження. За словами заступника міністра аграрної політики і продовольства Олени Ковальової, завдяки використанню нового логотипу українську органічну продукцію можна буде впізнати на полицях не тільки вітчизняних, але й зарубіжних магазинів. Він буде застосовуватися на загальних підставах використання прав інтелектуальної власності.

Чиновниця наголосила, що окремого порядку використання логотипу немає. Але якщо буде зафіксована невідповідність продукції логотипу, то до виробника будуть прийматися відповідні заходи, передбачені чинним законодавством.

Джерело: AgroPolit.com

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/orhanichni-produkty-budut-markuvatysya-specialnym-derzhavnym-lohotypom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати